להלן נתוני בתי החולים הציבוריים ושל קופת חולים כללית. מכבי טרם מסרו את המידע שמצוי ברשותם ובתי החולים הפרטיים (המקבלים סבסוד מהמדינה) לא נחשבים כרשות ציבורית ולא מחוייבים למסור. הם בחרו לשמור את המידע אצלם. המידע של הרשויות הציבוריות שייך לציבור וחוק המידע מסדיר זאת בצורה מאד מסודרת. אני מקווה שהקורונה גרמה לעיכובים וכי בקרוב נוכל לקבל הכל ישירות מבתי היולדות ללא צורך באמצעים משפטיים הקבועים בחוק. הטבלאות מצויות בתחתית העמוד.
ניתוח קצר על בתי החולים הציבוריים
לידות לאחר שבוע 41- הטווח נע בין 0.23 ל- 17.75! כמובן שזהו טווח מאד גדול. את עיני תפסו ברזילי עם 0.23 ונהריה עם 0.93, כל היתר עם מספרים גבוהים בהרבה. בניתוח שלי זה קשור למדיניות הזרוזים בשבועות מוקדמים וכמובן שתוצאות הללו מושפעות לא רק ממדיניות והמלצה רפואית אלא גם מרצון היולדות.
שעור הניתוחים הגבוה ביותר היה בתל השומר עם 25.15% מכלל הלידות. לא ידוע לנו מה אחוז ההי ריסק שם כי את המידע הזה הם בחרו לא לספר לנו. לפי המידע שקבלנו 61.84% מהניתוחים בתל השומר היו מתוכננים מראש…
באסף הרופא לעומת זאת רק 17.41% ניתוחים מכלל הלידות!
תל השומר דיווחו על מספר השראות הלידה הגבוה ביותר 25.15%.
חישבנו גם את שיעור הזרוזים במהלך לידה ספונטנית. מסתבר שזה לא מידע שנאסף על ידי בית החולים. זו למעשה אינדיקציה כמה נפוץ מצב שלידה מתחילה כרגיל ומסתיימת כרפואית. נתון שהיה לנו חשוב לחשב ולכן לקחנו את כלל הלידות והפחתנו מתוכן את הניתוחים הקיסריים והלידות שהחלו עם השראת לידה והרי לנו מספר המבטא את הלידות הספונטניות שבהן היה זרוז…
בזיו זה קורה ב 47.97% מהלידות ובבני ציון זה קורה ב 47.63% מהלידות!
הלל יפה רק 3% ובנהריה רק 6%- הפער העצום גורם לי לתהות אם יש פה טעות במידע שקבלנו…(בבירור עם בית היולדות)
אפידורל מתוך סך הלידות הוגינליות: 80.82% בהלל יפה! 74.59% בפוריה ובני ציון עם 73.95%. אסף הרופא הכי נמוך עם 62.65%.
(אסף הרופא ממש מראים שנוי מגמה השנה, אולי זה קשור ללידות המים שמורידות את אחוזי ההתערבויות וגם מגדיל את מספר הנשים שמעונינות מראש בתהליך טבעי יותר ומחליטות בעקבות זאת לבחור ללדת שם)
תל השומר במקום הראשון באחוז חתכי החיץ: 26.96%!
ובהתערבויות מכשירניות במקום הראשון איכילוב עם 10.49%
ויבקים גבירותי ויבקים! (ויב”ק= לידה וגינלית אחרי קיסרי)
אז תל השומר מבצעים הכי הרבה ויבקים 82.24% מתוך כלל הנסיונות.
אסף הרופא, ברזילי ופוריה וזיו העדיפו לא לספר לנו על זה…
לידות תאומים וגינליות- בהצטיינות יתירה בי”ח זיו בצפת עם 55% מכלל לידות התאומים בנהריה לעומת זאת רק 9% מכלל לידות התאומים היו וגינליות.
הלל יפה בחדרה עם 11% לידות עכוז וגינליות מתוך כלל לידות העכוז.
בגדול– ברזילי ממש לא שיתפו פעולה ונתנו לנו רק מידע על מספר הלידות, חתכי חיץ ואפידורל.
רמב”ם גם ביקשו דחיות ובסוף שלחו נתונים שלא תואמים כלל את מה שביקשנו ולכן לא יכולנו להעלות אותם בתוך ההשואה.
אז יש שתי אפשרויות- או שמסתירים משהו מאיתנו או שהם לא טורחים לבדוק ולעקוב אחרי איכות הטיפול המיילדותי שכמובן כולל גם פיקוח מפני התערבויות יתר.
לא נראה לי סביר שהמידע לא קיים כי בסוף החודש המידע הזה יוצג על ידי החברה ישראלית לרפואת האם והעובר (לקהל הרחב- עד כה המידע נמסר באופן אנונימי ללא שיוך בתי החולים למידע עצמו).
תחושות לא נעימות שמסתירים מאיתנו מידע ששייך לנו. עברנו דרך בשנתיים שעברו וכבר לא אומרים לנו שמתן המידע הינו מזיק כי לא נדע לנתח אותו (גישה פטרנליסטית הזויה שלא האמנתי שעוד קיימת). מאמינה שנרגיל את בתי היולדות ובסוף כולם יתיישרו עם החוק.
בתי חולים של כללית ומכבי טרם שלחו את המידע לגבי בתי החולים שלהם.
אל תאמרו נואש- היתה שנת קורונה אז אנחנו סלחניות עם העיכובים ואם יש צורך, יש כלים משפטיים לקבל את המידע מהמתחמקים.
למנוע ההשואה של כל בתי החולים בארץ: שרותים, נהלים, נתונים מנהלתיים, לידות מים וחדרי לידה טבעיים, לידות מיוחדות- לידה רגילה אחרי קסרי (ויב”ק), לידות עכוז, לידות תאומים ועוד…
יערה דובדבן says
18 בנובמבר 2020 at 20:18ילדתי פעמיים בתל השומר, בחדר לידה טבעי. בשתי הלידות נתקלתי בצוות מקסים ביותר. החל מהאחיות במיון יולדות ועד המיילדות בחדר הלידה הטבעי שהיו פשוט נפלאות, סבלניות ולרגע לא ניסו לשכנע אותי לקחת אפידורל/ לזרז את הלידה/ לפתוח וריד. זרמו על תזוזה כל הלידה ועל כל תנוחה בה בחרתי להיות. בלידה הראשונה בחרתי ללדת באמבטיה הקטנה שהיתה שם בזמנו והמיילדת שברה את הגב כדי ליילד אותי ככה. מרוצה מאד!